Středomořské menu na MIUŘE
STŘEDOMOŘSKÉ MENU NA MIUŘE
26. - 28. 7. 2024
Přijďte ochutnat delikátní středomořské menu v podobě jedinečné degustace. Menu pro Vás připraví pan Federico Felice Fabbri, ve spolupráci se someliérem ERAWINE Ronaldem Exenbergerem, který menu doplní o jejich vína.
Cena 7chodové degustace 2 300 CZK/ osoba
Cena 7chodové degustace včetně doporučených vín 3 300 CZK / osoba
Polévka:
Ligurský rybí krém
Předkrmy:
Roastbeef z tuňáka v červeném pepři, rezavá majonéza
Grilované tygří krevety, burrata, broskev
Crudo di pesce (Scampi, tuňák, 2ks ústřice Gelardo)
Ústřice 1ks
Pasta:
Spaghetti alla vongole, bottarga, petržel
Paccheri fruti di mare s račatovým sugem
Risotto alla arrabiata s moscardinami (baby chobotnice)
Risotto s hráškem, mátou a carpacciem z mořského vlka
HLAVNÍ CHODY:
Steak z tuňáka krusta z pistácií, pyré z romanesca, grilované romanesco
Mořský ďas v omáčce guazzetto
Fillet z mořského vlka, divoká brokolice nebo cime di rapa, květákové pyré
CELÉ RYBY PRO 2 OSOBY (Vykoštěné před hostem):
Mořský vlk v soli
Kambala
Ropušnice Guazzetto
Ryba bude upřesněna dle aktuální nabídky
DEGUSTAČNÍ MENU:
Crudo di pesce (Scampi, tuňák, ústřice Gelardo)
Metodo Classico Brut 2019, Ettore Germano, Alta Langa, Piemonte
Grilovaná tygří kreveta, burrata, broskev
Riesling Herzu 2021, Ettore Germano, Altla Langa, Piemonte
Ligurský rybí krém
Chardonnay 2021, Ettore Germano, Alta Langa, Piemonte
Risotto s hráškem, mátou a carpacciem z mořského vlka
Nebbiolo 2022, Sottimano, Barbaresco, Piemonte
Mořský ďas v omáčce guazzetto
Roero Arneis 2021, Bruno Giacosa, Barolo, Piemonte
Sýr
Barolo Cerreta 2013, Ettore Germano, Serralunga d´Alba, Piemonte
Tiramisu
Moscato d´Asti 2022, Cerreto, Serralunga d´Alba, Piemonte