Miura Itálie
28.- 29.3. 2025
ochutnejte italské menu připravené našim kolegou Lukášem Švandou, které je doplněno skvělými víny od Magnum Wines.
MENU
Šlehané lardo di colonata , konfitovaný česnek, rozmarýn, Pinsa
Piatti:
Buratta s rajčaty a bazalkou
Prosecco DOCG, Zardetto, Refosso, Brut, 2022
Italské sýry a Italské salámy, plněné cherry papriky, olivy a lilková marmeláda
Prosecco DOCG, Zardetto, Refosso, Brut, 2022
Antipasti:
Čerstvý tuňák, stařené balsamico, olivový olej, máta
Vermentino Maremma, Poggio Maestrino, Toscano, 2024
Salát Frutti di Mare (Chobotnice, kalamár, brambor, červená cibule, oliva, petržel, citron ze Sorrenta
Vermentino Maremma, Pogio Maestrino, Toscana, 2024
Vitello tonnato, kapary, ančovičky, olivy
Verdicchio Castelli di Jesi Classico Superiore DOC, Moncaro, 2022
Primi:
Tagliolini s čerstvý černým lanýžem a máslovou emulzí
Barbera d Asti, Camp du Rouss DOCG, Piemonte, 2021
Spaghetti od Benedetto Cavalieri, aglio olio con peperoncino, tartar z čerstvého tuňáka
Soave Classico, Monte del Frá, Veneto, 2024
Bucatini od La Molisana, omáčka pomodoro s burattou a čerstvou bazalkou
Soave Classico, Monte del frá, Veneto, 2024
Ragu Antico z hovězího masa chianina, tagliatelle
Barbera d Asti, Camp du Rouss DOCG, Piemonte ,2021
Socondi:
Bistecca alla Fiorentina, pepř, bylinky
Stupore Bolgheri Rosso, Campo alle Comete, Toscana, 2022
Mořský vlk na grilu, citron ze Sorrenta
Verdicchio Castelli di Jesi Classico Superiore DOC, Moncaro, 2022
Telecí osso bucco s šafránovým risottem, grilovaný morek a silná šťáva
Stupore Bolgheri Rosso, Campo alle Comete, Toscana, 2022
Contorni:
Pečené brambory s tymiánem
Grilovaná zelenina
Bramborová kaše s černým lanýžem
Insalata mista se stařeným balsamicem, parmazán, citron ze Sorrenta
Dolce:
Domácí punčová zmrzlina s rozinkami, cantucci d`Abruzzo crumble
Moscato d Asti, Coppo, Piemonte, 2023
Tiramisu v bílé čokoládě
Moscato d Asti, Coppo, Piemonte, 2023